zondag 25 maart 2012

Hallo beste supporters,

Eerst en vooral willen we graag iedereen bedanken voor al jullie steun,aanmoedigende woorden en jullie interesse om zo samen een steun te zijn voor de uitdaging die Roger samen met Léon aangaat.
Het gaat goed met onze papa Roger en zijn ezel Léon.We zijn nu 2 weken ver....en deze week hebben ze nog een mooi stukje Belgische natuur mogen ontdekken. Vorige week zondag(18 maart)  zaten ze in Maredsous waar ze bezoek kregen van ons mama,Sam en Marie-Jeanne.

Maandag,19 maart  konden ze de tocht verder zetten richting Franse grens.Ze wandelden van Maredsous naar Rosée,Romedenne,Sautour,Mariembourg(waar mijn broer met Miro hen een bezoekje hebben gebracht) om dan de volgende dag naar Bruly te stappen.... de laatste halte alvorens de grens over te steken......en zo gezegd,zo gedaan.


BYE,BYE BELGIUM,HELLO LA DOUCE FRANCE!


Jawel,vrijdag 23 maart hebben ze in Frankrijk geslapen,op een Franse wei van een vriendelijke madame!
Onze papa heeft dagelijks in zijn tent geslapen,meestal op een een schone groene wei van een boerderij waar Léon kon bijstaan.De ontvangsten zijn héél uiteenlopend....en den ene boer is blijkbaar den ander niet.
In Mariembourg zijn ze ontvangen geweest als  koningen,met alles erop en eraan.....eten en drinken à volonté en soms is het helemaal niks .....maar niet getreurd....dit hoort er nu ook éénmaal bij ,zeker?

Het Belgisch  avontuur zit erop,de provinciekaart Namen wordt opgevouwd.....nu kan de tocht door Frankrijk beginnen.
Van Bruly zijn ze naar Rocroi gewandeld waar ze 2 nachtjes zijn verbleven.....Gisteren hebben ze daar een sabat dagje gehouden om vandaag,zondag 25 maart, met een frisse start onder een stralende zon naar Villaine te stappen .Een wandeling van 18 km.De route die ze nu volgen is een "Pelgrimspad" van Rocroi naar Reims.
De afstand tussen deze 2 steden is 101,5 km.Het plan is om volgend weekend in Reims toe te komen.Als alles goed gaat ,zou dit ook moeten lukken!Ter info:ze volgen de GR 654,Buen Camino.

Ziezo,dit was het voor deze week....

Morgen ,maandag 26 maart rijd ik samen met mijn dochter eens over de grens...afspraak met onze papa en Léon onder de kerktoren van Signy-l'Abbaye.We zijn benieuwd!:-))En vertellen jullie graag daarna hoe het geweest is!


Vele groetjes,Catherine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten