maandag 19 maart 2012

Beste volgers,sponsers en allen die Roger en Léon dierbaar zijn,

Op 10 maart is mijn vader Roger samen met zijn ezel Léon vertrokken uit Overijse richting Santiago de Compostella.Elke week zullen wij trachten om jullie een verslag te schrijven over de voorbije stapdagen en proberen uit te vissen waar de volgende week hen naartoe zal brengen.
De reden waarom wij dit doen is heel simpel...Roger en Léon doen het fysieke werk en wij vanuit het thuisfront het schrijfwerk.Mijn vader belt dagelijks met mijn moeder en zo kunnen we hun avonturen een beetje volgen....'t feit dat ze de 1ste week nog dichtbij huis waren(relatief),gaf ons de mogelijkheid om enkele "blitzbezoekjes" te brengen....en zo een aantal kinderziektes,die eigen zijn aan elke onderneming,uit de weg te helpen zodat ze op een mooie zomerdag Santiago mogen bereiken.
We hopen dat deze blog jullie toelaat om één en ander op de voet te volgen en Roger en Léon op die manier een duwtje in de rug te geven.

 
DE ROUTE VAN WEEK 1:
Overijse - Couture St.-Germain - Gentinnes - Spy(2 nachten) - Malonne - Rivière - bossen van Yvoir - Sosoye.

 
ZATERDAG 10 MAART 2012

Omstreeks 11uur zijn Roger en Léon vertrokken van thuis uit richting Couture St.-Germain.Een wandeling van  12km....een goed begin!Hier werden ze verwacht door de pastoor waar ze hun 1ste nacht mochten verblijven.
Familie,vrienden ,buren en Ring TV waren allen aanwezig bij hun vertrek.Er werd gelachen en gezeverd...maar ook werd er een traantje weggepinkt....de emoties waren sterker dan onszelf op een gegeven moment!

 
ZONDAG 11 MAART

De eerste nacht verliep goed en zo konden ze die dag richting Gentinnes vertrekken.Daar werden ze opgewacht in een klooster door enkele paters en inwoners.Een gedeelte van het klooster "Mémorial Kongolo" werd verbouwd en wordt nu bewoond door gezinnen.Zo maakte Roger kennis met een koppel dat enkele jaren geleden vanuit Parijs te voet is gegaan naar Santiago.Er werden reisverhalen uitgewisseld,gegeten en gedronken terwijl Léon op een paradijselijke wei stond te grazen.

Deze 2 eerste nachten waren gepland.....nu kon het avontuur echt beginnen!!

 
MAANDAG 12 MAART

Onder een stralende lentezon vertrokken ze richting Spy...een mooie wandeling langs de GR Route 126 waar ze onderdak hebben gekregen bij de boer...letterlijk "onder dak" ...want de plaats waar hij zijn slaapzak heeft uitgerold was een open schuur.'s Nachts had hij gezelschap van een kikker,zo dacht hij toch maar bij het ontwaken leek deze kikker een "rat je" te zijn!!
Twee nachten zijn ze uiteindelijk verbleven bij de boer maar de 2de nacht heeft Roger wijselijk zijn tentje opgeslagen in de schuur!

Met Léon gaat alles goed. Hij doet heel flink zijn best en stapt als de beste ezel.Onderweg krijgen ze heel veel belangstelling van wandelaars. Mensen komen naar hen toe,slaan een babbeltje en wandelen zelfs enkele kilometers mee!

YOU NEVER WALK ALONE......TO SANTIAGO!

 
WOENSDAG 14 MAART

Een nieuwe tocht kon beginnen,richting Malonne!Hier kwamen ze terecht in een "Gitte de la ferme"....luxe in vergelijking met de schuur en eindelijk ...een douche die veel deugd heeft gedaan.

 
DONDERDAG 15 MAART

De wandeling van Malonne naar Rivière verliep vlot....hier werden ze opgewacht door een dame!Ja,in de ardennen is den tamtam intussen gegaan en Jean kent Pauline en Janine...bij manier van spreken!
Roger mocht zijn tentje opslaan op haar wei!:-)) en Léon hield de wacht!

 
VRIJDAG 16 MAART
Intussen zijn we al vrijdag. Na een lekker ontbijt werden ze uitgewuifd door de lokale dorpsbewoners en zetten ze hun route verder richting Leffe!Helaas wegens een moeilijk parcour en tijdsgebrek heeft Roger zijn tentje uiteindelijk  moeten opzetten in 't wild!in de bossen van Yvoir.....Niet ideaal,weinig geslapen ,toch een beetje stressy!Maar al bij al goed verlopen.Helaas bleef zijn glas leeg....no abdij...no Leffe!In de bossen viel er niet veel te rapen!
Het leven van een pelgrim met ezel verloopt niet altijd over rozegeur en maneschijn!


ZATERDAG 17 MAART

1 week na vertrek.....alles gaat nog altijd goed....na de bossen  beslist mijn vader om richting Sosoye  te wandelen waar ze op een camping terecht  zijn gekomen als eerste gasten.Het was de opening van het zomerseizoen en dit werd gevierd met frietjes en omelet op kosten van de patron!La vie est belle!

 
ZONDAG 18 MAART
Vandaag is het "hoogdag"!Mijn moeder ,Sam (de kleinzoon ) en Marie - Jeanne (een nicht) gaan hem een bezoekje brengen.De place to be is Maredsous.
Zoals jullie kunnen lezen hebben Roger en Léon al een hele belevenis achter de rug.
Back to basic...en alles wat op je weg komt....meenemen en van genieten.

In grote lijnen ziet de route voor de komende week er als volgt uit:
Maredsous - Philippeville - Couvin -Rocroi - Franse grens.


We zien wèl waar ze tegen 't einde van de week uitkomen....tenslotte leiden alle  wegen naar Santiago!:-))


Tot volgende week,
Catherine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten