maandag 18 juni 2012

Hola,

100 dagen zijn Roger en Léon nu onderweg!
De spaanse zon doet hen deugd,ook al kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden en meer(daar dromen wij van op dit moment)!!....Ze hebben zich al goed aangepast aan de spaanse gewoontes!! Ze  wandelen een stuk in de voormiddag,dan houden ze een siesta en in de late namiddag maken ze hun wandeling af.
De ambiance en de goede sfeer zit erin...Honderden pelgrims zijn onderweg op de camina .Maar  er is er op dit moment maar ene met een ezel!!Roger and the donkey!!De pelgrims kijken iedere dag uit naar hen.Den tamtam werkt goed in het Baskenland!Amerikanen ,Canadezen,Australiers,Chinezen,Hollanders,Belgen......noem maar op......een mengelmoes van nationaliteiten ontmoeten ze dezer dagen!En de vedette op de weg is Léon!Honderden foto's zijn er al genomen van hen en al vele contacten gelegd!

De stad Pamplona ligt intussen achter hen .De volgende grote stad is Burgos...maar dat is nog een eind van waar ze nu zitten!Gisteren zaten ze in Puento la Reina!

Onze pa was wel verrast dat de meeste Spanjaarden enkel Spaans spreken ...zelfs toen ze nog maar net de grens over waren moest hij zijn boekje :Spaans voor dummies al bovenhalen!!;-))
Zijn eerste woorden waren:comer,una cerveza en una habitacion!!Eten,pintje en een kamer!!;-))

So far so good....hij heeft al goed gegeten , gedronken en geslapen!En Léon die drinkt zijn liters agua....

Adios,Catherine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten